Lietiniai su žirneliais


Lietiniams:
1 kiaušinis,
0,5 st vandens,
miltų tiek,kad tešla būtų kefyro tirštumo,
druskos,
aliejaus kepimui

Įdarui:
2 morkos,
0,5 l. stiklainis žirnelių
3 šaukštai sviesto
druskos

Lietiniai.Kiaušinį išplakame, pilame 250ml vandens, mažą žiupsnelį druskos, beriame miltus (šiame etape plakinys turi būti šiek tiek tirštesnis už grietinę) ir viską gerai išmaišome. Po to praskiedžiame likusiu vandeniu ir išmaišę kepame lietinius per visą keptuvę.
Įdarui pagaminti naudojame virtas morkas, jas sutarkuojame ir kartu su konservuotais žirneliais (be skysčio) kepiname svieste, įbėrę šiek tiek druskos 7-10min.
Ant jau iškepto lietinio dedame pora šaukštų pakepto įdaro, užlenkiame kraštus ir suvyniojame.Tokį paruošta blynelį dar šiek tiek pakepiname ir valgome su grietine.
Šis patiekalas mano mėgstamiausias todėl ir Jums linkiu skanaus !