Kepenėlių pyragas
500 g kvietinių miltų tešlos (geresnės, sviestinės),
600 g kiaulienos arba jautienos kepenėlių,
2 vidutinio dydžio svogūno galvutės,
100 g rūkytų lašinių,
100 g perlinių arba ryžių kruopų,
maltų juodųjų pipirų,
mairūnų,
druskos pagal skonį,
kiaušinis pyragui sutepti.
Kepenėles išmirkyti, išvirti, nulupti odelę ir smulkiai supjaustyti.Iš kruopų išvirti birią košę.Svogūnus supjaustyti skridinėliais, pakepinti iki auksinės spalvos.Padaryti įdarą iš kepenėlių, supjaustytų lašinių, košės, svogūnų, prieskonių.Pasūdyti.Iš tešlos iškočioti pusės cm storio stačiakampį lakštą.Ant vienos lakšto dalies vienodu sluoksniu sudėti įdarą, o kitu kraštu uždengti ir stipriai užspausti iš trijų pusių.Viršų patepti kiaušiniu.Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros.
Galima tiekti ir karštą, ir šaltą.