Kepsniai su voveraitėmis


4 porcijoms reikės :
600 g jautienos nugarinės,
4 pomidorų,
400 g šparaginių pupelių,
šaukšto sviesto,
500 g voveraičių,
2 svogūnų,
aliejaus,
džiovintų bazilikų,
druskos, pipirų.

Pomidorus truputį kryžmai įpjaukite ir sudėkite į kepimo formą.Ant kiekvieno dėkite po porciją sviesto ir pabarstykite bazilikais.Kepkite 5 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.Išėmusi iš orkaitės laikykite mėsą šiltai.
Šparagines pupeles nuplaukite, nugnybkite galiukus ir supjaustykite mažesniais gabaliukais.Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės, nukoškite ir laikykite šiltai.
Voveraites užpilkite šaltu vandeniu su druska ir palikite 10 min. pastovėti.Nukoškite, dar kartą gerai perskalaukite po tekančio vandes srove.
Svogūną supjaustykite kubeliais.Įkaitintame aliejuje apkepinkite voveraites ir svogūną apie 5 min.Išėmusi iš keptuvės laikykite šiltai.Jautienos nugarinę supjaustykite į 4 gabalus.Sudėkite į įkaitintus riebalus ir iš abiejų pusių apkepinkite.Išėmusi iš keptuvės pabarstykite druska ir pipirais.Patiekite su voveraitėmis, pomidorais ir šparaginėmis pupelėmis.