Kepsnys su feta sūriu ir alyvuogėmis


Jums reikės:
1 kg mišraus jautienos ir kiaulienos faršo, 150g feto sūrio,
100g žaliųjų alyvuogių, prikimštų paprikos,
150g rūkytos šoninės, 2 sudžiuvusių bandelių,
2 kiaušinių,3 svogūnų, 2-3 skiltelių česnako,
indelio koncervuotų pomidorų (800 ml ), čili pipiriuko,
2 šaukštų aliejaus, raudonėlio, maltos paprikos, cukraus, riebalų formai, druskos, pipirų.
Mėsos faršą,kiaušinius, bandeles, svogūną ir česnaką sumaišykite, įdėkite fetos, alyvuogių bei pagardų ir vėl sumaišykite. Iš faršo suformuokite ovalų kepsnį ir įdėkite jį į riebalais išteptą formą. Apdėliokite šoninės griežinėliais ir kepkite 45 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Likusį svogūną supjaustykite kubeliais. Čili pipirą perpjaukite išilgai, išvalykite sėklytes ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, čili pipirą ir apkepinkite. Sudėkite pomidorus ir kepkite 30 min. Padažą pagardinkite raudonėliais, druska, pipirais, paprikomis ir žiupsneliu cukraus ir viską sumaišykite. Kepsnį patiekite su pomidorų padažu.