Šventinis užkandis


0,5 kg jautienos,
200g džiovintų grybų,
1 svogūnas,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštelis kmynų,
citrinos rūgšties,
pipirų, česnako.
Tešlai:
1šaukštas sviesto,
miltų, 0,5 stiklinės vandens,
2 kiaušinių tryniai.

Jautieną supjaustyti nedideliais plonais gabaliukais, truputį pasūdyti, pabarstyti citrinos rūgštimi(nedaug), smulkiai tarkuotu česnaku, kmynais, pipirais, druska (pagal skonį), gerai išmušti. Išmirkytus ir išvirtus grybus nusausinti ir sumalti mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ir supilti į grybų masę, taip pat sudėti ir gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Viską gerai išmaišyti.
Sviestą išsukti su kiaušinių tryniais, įpilti vandens, įberti miltų ir minkyti tešlą kaip makaronams. Atšaldyti. Paskui plonai iškočioti, lakštą patepti 1 plaktu kiaušiniu, uždėti grybų masės, ant jos dėti mėsą ir viską susukti į volelį. Viršų aptepti kiaušiniu ir kepti vidutinio karštumo krosnyje apie 45-60 min. Į stalą paduoti šaltą, supjaustytą griežinėliais.