Kepta ėriuko šlaunis
4 porcijoms reikės:
1kg ėriuko šlaunies(be kaulo),
šakelės rozmarino,
1/2 ryšelio čiobrelių,
2 šakelių petražolių,
2-3 morkų,
1 mažos saliero šaknies,
1 svogūno, 1 poro,
2 šaukštus cukraus,
2 šaukštų pomidorų koncentrato,
krakmolo sutirštinimui,
druskos, pipirų,
cukraus.
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska bei pipirais. Įdėkite į šaltu vandeniu perpiltą formą ir pabarstykite žalumynais. Nuskuskite 1 morką, salierą, svogūną, nuvalykite porą ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite daržoves prie mėsos. Tada dėkite ją į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 val. ir 15 min. Kepdama dažnai palaistykite mėsą atsiradusiu skysčiu. Nuskuskite kitas morkas, supjaustykite juostelėmis ir 10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Gerai nusunkite Keptuvėje apkepinkite cukrų. Įdėkite morkas, įpilkite 8 šaukštus vandens, kuriame jos virė, ir viską gerai sumaišykite. Išimkite mėsą iš formos, skystį nukoškite, sumaišykite su stikline karšto vandens ir pomidorų koncentratu ir užvirkite. Mažą kiekį padažo sumaišykite su šaukštu krakmolo ir supilkite atgal į padažą. Maišydama užvirkite, pagardinkite druska ir pipirais bei cukrumi. Mėsą supjaustykite griežinėliais,sudėkite į didelę lėkštę, užpilkite šiek tiek padažo, šalia sudėkite morkas. Likusį padažą supilkite į padažinę.