Kepta menkė su paprika ir krienais
2 porcijoms reikės:
400g bulvių,
60 ml vyno acto,
1/2 raudonosios paprikos,
druskos, pipirų,
1 šaukštelio cukraus,
2 šaukštų aliejaus,
1 riekelės paskrudintos baltos duonos,
1 mažos krieno šaknies,
1 kiaušinio,
1/4 ryšelio petražolių ir krapų,
6 mažų gabaliukų menkės filė (maždaug 300g),
2 šaukštų citrinų sulčių.
Bulves išvirkite su lupenomis. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais. Pasidarykite padažą: actą sutrinkite su druska, pipirais ir cukrumi. Supillkite aliejų ir suberkite papriką. Sutarkuokite krieno šaknį. Kiaušinį suplakite dubenėlyje, sudėkite sutrupintą duoną, sutarkuokite krienus ir sukapotas petražoles bei krapus. Sumaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais. Žuvį pašlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite prieskoniais. Dėkite į kepimo formą ir užpilkite žalumynų padažu. Kepkite 20 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Užpilkite acto padažu.