Kepta nugarinė su pipirų padažu
4 porcijoms reikės:
4 gabaliukų nugarinės
2 šaukštų žaliųjų pipirų
3/4 stiklinės sultinio iš kubelio
2 šaukštus aliejaus
2 skiltelių česnako
druskos
pipirų
malto imbero
šviežios melisos (nebūtinai)
2 – 3 šaukštų grietinės (nebūtinai)
Mėsą padaužykite ir pabarstykite druska ir pipirais. Įtrinkite sutrintu česnaku ir imberu. Dėkite į šaldytuvą 30 min. Muštinius apkepinkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje ir sudėkite į negilią formą. Užpilkite karštų vandeniu, kepkite 45 min. iki 180 laipsnių ikaitintoje orkaitėje, kepimui įpusėjus sudėkite žaliosius pipirus. Muštinius išimkite, padažą pagardinkite grietine, pašildykite. Mėsą patiekite su padažu, papuoštą melisų lapeliais.