Marcipanai
250 migdolų
karčiųjų migdolų esencijos
250 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
Migdolus keletui minučių panardinti į karštą vandenį, nulupti luobeles ir išdžiovinti. Tada migdolus sutrinti migdolų trintuvėje arba kelis kartus permalti mėsmale, kad gautusi kuo vientisesnė masė. Kai migdolus sutriname, reikia sumaišyti su cukraus pudra, karčiųjų migdolų esencija ir vandeniu. Masę gerai išminkyti, plonai iškočioti, išpjauti norimos formos figūras ir palikti išdžiūti. Galima padaryti marcipaninius kiaušiniukus – staigmenukus. Galima į jų vidų idėti dražė saldainių arba riešutų šokolade ir juos įvynioti į marcipaninę masę, suteikti kiaušinio formą. Kad gražiau atrodytų, galima apvynioti spalvota folija.
Norint suteikti kokį nors atspalvį, vietoj vandens galima naudoti uogų ar vaisių sultis; norint išgauti rudą spalvą – dėti 2 šaukštelius kakavos.