Lauknešėliai
1l išmirkytos ruginės juodos duonos,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas kmynų,
200g rūkyto kumpio arba dešros,
100g riebalų,
4 šaukštai miltų,
2 šaukštai vandens
Į nuspaustą duoną įmušti kiaušinius, suberti kmynus, 2 šaukštus miltų. Tešlą gerai išminkyti. Iš jos formuoti nedidelius apvalius paplotėlius. Į jų vidų įdėti po storesnį gabaliuką rūkytos dešros arba rūkyto kumpio ir kraštus užspausti(kaip cepelinams).Lauknešėlius pavolioti tešloje.
Tešlai: 2 šaukštai miltų, 2 šaukštai vandens, 1 kiaušinis. Viską sumaišyti.
Įkaitintuose riebaluose „lauknešėlius”apkepinti iš abiejų pusių. Tokius lauknešėlius nešdavo į laukus per bulviakasį.Prie lauknešėlių paduodama šalta balinta kava, gira, sula, įvairios arbatos. Tai pavakarių valgis. Lauknešėliai daromi su varške, kiaušiniais, obuoliais, omletu,grybais, malta mėsa ir kitais įdarais.
Varškės įdaras. Į 200g varškės įmušti1 kiaušinį, įberti žiupsnelį mėtų arba 1 šaukštelį kmynų.
Grybų įdaras. Į 1 stiklinę maltų grybų pridėti prieskonių, įmušti kiaušinį. Masę patroškinti keptuvėje.
Obuolių įdaras. Obuolius (rūgščius, vidutinio dydžio)perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, pabarstyti cukrumi, cinamonu.
Kiaušinių įdaras. po vieną kietai išvirtą kiaušinį dėti į paplotėlių vidų ir kraštus užspausti. valgomas šis lauknešėlis su tiršta grietine, kastiniu.
Omleto įdaras. Iš 3 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, trupučio vandens, druskos ir kmynų iškepti omletą. Jį susukti vamzdeliu ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Juos dėti į duonos paplotėlių vidų. Valgomi su raugintais agurkais.
Morkų įdaras. 0,5l stambiai sutarkuotų morkų, 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštelis cukraus, cinamono. Prie lauknešėlio su morkų įdaru paduoti saldų pieną, aguonų pieną, grietinėlę.