KEPTA ŽUVIS SU DARŽOVĖMIS
Ne mažiau kaip 0.5 kg šaldytos jūros lydekos filė;
1-2 kiaušiniai;
0.5 šaukšto grietinės;
miltų tiek, kad plakinys būtų ne per skystas;
3 svogūno galvutės;
3 morkos;
3 obuoliai (labiausiai tinka rūgštesni, pvz. antaniniai)
keleta šaukštų pomidorų tyrės arba 3 labai sunokę pomidorai;
saujelė krapų (tinka ir džiovinti);
citrinos sultys arba actas;
aliejus kepimui;
„Vegetos” prieskoniai;
vanduo.
Žuvį pamarinuosime iš anksto. Atšildytą, nuplautą ir apsausintą žuvies filę reikia apšlakstyti citrinos sultimis arba šlakeliu acto ir pjaustyti nemažais gabaliukais. Apibarstome „Vegetos” arba kitokiais žuviai skirtais prieskoniais. Ne per smulkiai supjaustome visas svogūnų galvutes. Svogūnus beriame ant žuvies, išmaišome ir dedame i šaldytuvą tam, kad žuvis pasimarinuotų (mažiausiai pusvalandžiui, o geriausia, jei tai padarome prieš kelias valandas).
Žuvies gabalėlius, atskyrę nuo svogūnų (jų reikės vėliau) iškepame keptuvėje, prieš tai padažę į kiaušinio, grietinės ir miltų plakinį. Laikome šiltai.
Ruošiame daržoves. Morkas sutarkuojame ir pakepiname nedideliame aliejaus kiekyje. Iš obuolių pašaliname seklalizdžius ir pjaustome plonomis skiltelėmis ir sumerkiame į šiek tiek parūgštintą vandenį tam, kad nepatamsėtų. Visus svogūnus, buvusius ant žuvies, „surenkame” ir kepiname aliejuje, keptuvėje. Kai svogūnai bus jau iškepę, sudedame pakepintas morkas ir užpilame pora šaukštų vandens tam, kad daržovės pasitroškintų. Visai prieš pabaigą, sudedame nuvarvintas obuolių ir pomidorų skilteles (arba pomidorų padažą), pridedame dar prieskonių ir krapus. Patroškiname ant nedideles ugnies.
Ištroškintas daržoves uždedame ant keptų filė gabalėlių. Patiekalas skanus ir karštas, ir šaltas. Tinka su balta duona. Skanaus!