Kiauliena su žaliaisiais makaronais
4 prcijoms reikės:
400g žaliųjų makaronų su špinatais,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
300g kiaulienos išpjovų, supjaustytų į 8 plonus gabaliukus,
2 česnako skiltelių,
400g indelio konservuotų pomidorų,
1 šaukšto šalavijo lapelių.
Išvirkite makaronus. Įkaitintame aliejuje pakepinkite iš abiejų pusių mėsą. Išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Sudėkte į keptuvę susmulkintą česnaką ir apkepinkite. Tada sudėkite pomidorus ir pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir pakepinkite 5 min. Įmaišykite šalavijus ir vėl sudėkite į keptuvę mėsą. Ant mažos ugnies pakepinkite 5 min. Nukoškite makaronus. Palikite truputį vandens, kuriame virė makaronai, ir supilkite jį į padažą, jeigu jį reikia kiek praskiesti. Mėsą dėkite ant makaronų, o ant jos – pomidorų padažą.