Kiaušinienė su mėsos įdaru
3 šaukštai pieno
30 g sviesto
druskos
Mėsos įdaras:
150 g virto kumpio ar kitos liesos mėsos
1 svogūnas
1-2 šaukštai džiūvėsėlių
grietinės
krapu ar petražolių lapelių
Kiaušinius išplakite su druska.
Supilkite pieną ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite nestorą plakinio sluoksnį.
Kai kiaušinienė apkeps (paviršius ims sausėti), ant vidurio uždėkite pasirinkto įdaro.
Mėsos įdaras
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje.
Sudėkite smulkiai supjaustytą mėsą, suberkite džiūvėsėlius it truputį pakepinkite.
Įdėkite grietinės, krapų ar supjaustytų petražolių lapelių, išmaišykite ir kiek pakaitinkite.