Koldūnai ir pyragėliai su vyšniomis
4 porcijoms reikės :
250 g miltų,
20 g mielių,
20 – 30 g cukraus,
1 kiaušinio,
50 g sviesto.
Įdarui :
400 g šaldytų vyšnių,
2 šaukštų cukraus,
3 šaukštų vyšnių džemo,
šaukšto tarkuotų džiūvėsėlių.
Įdaras : Vyšnias be kauliukų atšildykite, sudėkite į kiaurasamtį, kad gerai nuvarvėtų.Sumaišykite su cukrumi, džiūvėsėliais ir džemu.
Tešla : Mieles sumaišykite su šiltu pienu ir cukrumi ir padėkite šiltai.Kai mielės ims kilti, įmaišykite miltus, išlydytą sviestą ir kiaušinį.Suminkykite tešlą ir padėkite, kad pakiltų.Kai ji dvigubai išaugs, vėl suminkykite ir iškočiokite.Blyną supjaustykite kvadratais (maždaug 6 cm). Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po porciją vyšnių įdaro.Užspauskite kraštus, sukėlusi juos į viršų.Sudėkite į skardą, išteptą riebalais.Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.