Lenkiški kukuliai


4 porcijoms reikės:
1 kg bulvių,
1-2 kiaušinių,
6 šaukštų krakmolo,
druskos,
4 šaukštų miltų,
gabaliuko lašinukų.

Bulves nulupkite ir išvirkite. Kai atvės, sumalkite, įdėkite kiaušinius ir krakmolą. Pagardinkite druska ir gerai suminkykite ar sutrinkite mikseriu, kol masė taps vientisa. Į lėkštę paberkite miltų. Iš masės suformuokite mažus kukuliukus, suplokite, o vidury padarykite skylutę. Kukulius pavoliokite miltais. Plačiame puode užvirkite vandens ir pasūdikite jį. Kukuius virkite porcijomis, pamaišykite ir uždenkite puodą. Kai vanduo užvirs, nukelkite dangtį ir sumažinkite ugnį. Kai kukuliai iškils į paviršių, išgriebkite juos kiaurasamčiu. Patiekite su spirgučiais.