Žuvis marinate


1 kg žuvies, 0,5 l marinato,
1 stiklinė aliejaus.
Marinatui: 0,5 l vandens,
druskos, 5-6 gvazdikėliai,
pipirų ant peilio galo,
1 svogūas, 0,5 šaukštelio cukraus,
citrinos rūgšties, 2 lauro lapeliai.

Žuvį nuskusti, išdarinėti, nuplauti, supjaustyti gabaliukais, pasūditi, pabarstyti pipirais, truputį pavolioti miltuose ir kepti įkaitintuose riebaluose. Iškeptą žuvį sudėti į karštą paruoštą marinatą ir užvirinti.
Į užvirintą marinatą suberti svogūnus, supjaustytus griežinėliais, pakepintus aliejuje ir stambiai sytarkuotas morkas.
Žuvį marinate galima valgyti po keletos valandų.
Taip paruošti ypač tinka blogesnės rūšies žuvį, nes ji marinate suminkštėja.
Į stalą žuvis paduodama marinate.