Švediškas obuolių tortas


500-600 g obuolių,
80 g sviesto arba margarino,
pusė stiklinės cukraus,
125 g migdolų,
valgomasis šaukštas miltų,
pusės citrinos sultys ir cedra,
2 kiaušiniai.

Obuolius nulupti, išglemžti vidų ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.Į nedidelį kiekį vandens įberti šaukštelį cukraus ir užvirinti.Gautame sirupe keletą minučių patroškinti obuolių skilteles.Likusįjį cukrų ištrinti su sviestu, sudėti trynius ir maltus migdolus, taip pat citrinos cedrą ir sultis.Baltymus suplakti su trupučiu cukraus ir sumaišyti su visa mase.Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, iškloti jo dugną obuolių skiltelėmis ir ant jų supilti gautą masę.Formą su obuolių tortu pašauti į nekarštą orkaitę ir kepti 45 min. Aplieti šaltu vanilės padažu.Tiekti formoje, kurioje kepė.