Koldūnai su braškėmis
4porcijoms reikės:
Tešlai:
350g miltų,
1 kiaušinio,
maždaug 2/3 stiklinės pieno.
Įdarui:
500g varškės,
1-2 trynių,
250g braškių(šaldytų),
pusė stiklinės cukraus,
sviestoužpilui,
cukraus pabarstymui,
aliejaus su vanile.
Varškę sutrinkite su tryniais ir cukrumi. Braškesatšaldykite, supjaustykite smulkiai ir sumaišykite su varške. Įpilkite aliejaus su vanile ir cukraus.
Tešlą:
Miltus sumaišykite su pienu ir kiaušiniu. Tešlą iškočiokite į maždaug 3 mm storio blyną ir stikline išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po porciją įdaro, užlenkite tešlą ir užspauskite kraštus. Užvirkite 2 l vandens, truputį pasūdykite. Į verdantį vandenį meskite po porciją koldūnų ir virkite 1-2 min. nuo jų iškilimo į vandens paviršių. Išimkite, perpilkite šaltu vandeniu. Patiekite su ištirpdytu sviestu ir pabarstytus cukrumi.