Kopūstainiai (balandėliai)


1 kopūstas (Kopūstas)
1 šaukštas riebalų
2 šaukštai pomidorų tyrės
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės grietinės
druskos
pipirų
lauro lapelių (Lauro lapas)
sultinio

Mėsos įdarui:
500 g jautienos
0,5 stiklinės ryžių
1 svogūnas
1 šaukštas riebalų
druskos

Kopūsto gūžę apvirti pasūdytame vandenyje. Suminkštėjusius lapus nuimti vieną nuo kito, vėl dėti į vandenį, kol visa gūžė bus išardyta. Storesnius lapkočius apipjaustyti.
Ant kiekvieno lapo dėti paruošto įdaro ir suvynioti ritinėliu.
Taip paruoštus balandėlius apibarstyti miltais, apkepinti, sudėti į puodą, užpilti sultinio ar vandens, pomidorų tyrės ir 30-40 min. troškinti.
Baigiant troškinti įpilti grietinės.