Kukuliai su kanapėmis
3 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
vandens, druskos
Įdarui: 1 stiklinė kanapių,
50g grybų(džiovintų),
1 svogūnas,
25g sviesto,
1 kiaušinis,
pipirų,druskos,
Iš miltų, vandens, kiaušinių suminkyti tešlą (įberti truputį drukos). Kanapes nuplauti, nusausinti, paspirginti keptuvėje ir sumalti mėsmale 2 kartus. Džiovintus grybus išmirkyti, gerai nuplauti, išvirti ir taip pat sumalti mėsmale. Kanapes sumaišyti su grybais. Į masę įdėti sumaltą svogūną, pipirų, druskos, kiaušinį, sviestą. Viską keptuvėje pakepinti. Iš tešlos daryti apvalius kukulius, į vidų įdėti po šaukštelį įdaro, kraštus užspaudyti ir užlankstyti. Virti pasūdytame vandenyje. Virimo laikas priklauso nuo kukulio dydžio. Prie kanapinių kukulių paduodama beržų ar klevų sulos. Vietoj sviesto kai kurios šeimininkės ima 2-3 šaukštus aliejaus.