Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Noriu pasiūlyti dar vieną labai skanių vasariškų salotų receptą su pikantiška antiena, jai reikės:
- 1 pakuotės (350 g) KITCHEN me antienos filė „Pikantiški” pjausniai
- 2 nektarinų
- salotų lapų mikso
- pakepintų migdolų riešutų
- alyvuogių aliejaus
- balzamiko acto
Padažui:
- 1 citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako (įspausti)
- 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- šviežių čiobrelių
Antieną išimame iš pakuotės, dedame pjausnius į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame ant stiprios ugnies 3-4 min, tada apverčiame ir kepame iš kitos puses irgi 3-4 min. Apskrudusius pjausnius dedame į karščiui atsparų indą ir šauname į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepame 10 min, išimame ir palaikome dar 10 min uždengus. Nektarinus supjaustome griežinėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, kepame orkaitėje 10 min 200 laipsnių temperatūroje.
Į serviravimo lėkštę dedame salotų lapus, pašlakstome padažu, išdeliojame keptus nektarinus ir plonai supjaustytus keptos antienos gabalėlius bei pabarstome keptais migdolais.
Skanaus!