Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais

Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Noriu pasiūlyti dar vieną  labai skanių vasariškų salotų receptą su pikantiška antiena, jai reikės:

  • 1 pakuotės (350 g) KITCHEN me antienos filė „Pikantiški“ pjausniai
  • 2 nektarinų
  • salotų lapų mikso
  • pakepintų migdolų riešutų
  • alyvuogių aliejaus
  • balzamiko acto

Padažui:

  • 1 citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako (įspausti)
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • šviežių čiobrelių

Antieną išimame iš pakuotės, dedame pjausnius į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, kepame ant stiprios ugnies 3-4 min, tada apverčiame ir kepame iš kitos puses irgi 3-4 min. Apskrudusius pjausnius dedame į karščiui atsparų indą ir šauname į 180 lapsnių įkaitintą orkaitę, kepame 10 min, išimame ir palaikome dar 10 min uždengus. Nektarinus supjaustome griežinėliais, pašlakstome alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu, kepame orkaitėje 10 min 200 laipsnių temperatūroje.

Į serviravimo lėkštę dedame salotų lapus, pašlakstome padažu, išdeliojame keptus nektarinus ir plonai supjaustytus keptos antienos gabalėlius bei pabarstome keptais migdolais.

Skanaus!


Labai skanios salotos su antiena ir keptais nektarinais