Kundiumai – senoviškas receptas šiuolaikiniam stalui
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Kundiumai- tai senoviški rusų virtinukai, kurie yra kepami, o paskui dar troškinti tam tikrame sultinyje. Įdarą galime rinktis įvairų, aš šį kartą išbandžiau su lęšių ir daržovių įdaru.
Virtinukams reikės (išeina apie 50 vnt):
Tešlai:
- 330 g miltų (aš nauduojau šviesius speltos)
- 200 ml verdančio vandens
- 4 v.š. aliejaus
- 1/2 a.š. himalajų druskos
Įdarui:
- 150 ml lęšių
- 380 ml vandens
- 400g Pekino kopūsto
- 1 didelės morkos
- 3 šaukštai augalinio aliejaus (arba ghee)
- 1/2 a.š. druskos
prieskonių: 2/3 arbatinio šaukštelio Asafetidos (jei neturite, tai tiesiog nedėkite,aš keičiau 1 svogūnu, ji susmulkinau ir kepiau kartu su daržovėmis) 1/3 a.š. juodųjų pipirų 1/3 a.š. malto imbiero
Sultiniui:
- 1 litro vandens
- 4 šaukštai sojos padažo
- 1/2 a.š. druskos
- 1/2 a.š. cukraus
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
prieskonių : 1/2 a.š. Asafetidos, maltos kalendros, žiupsnelio kardamono , 6 vnt kvapniojo pipiro, 1 lauro lapo
Ruošiame virtinukų įdarą:
Lęšius nuplauname, dedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 30 min.
Išvirtus lęšius sublenderiuojame iki vientysos masės.
Keptuvėje įkaitiname aliejų arba ghee, beriame prieskonius ir šiek tiek pakepiname, beriame sutarkuotą morką (jei dėsite svogūną, tai pirmiausiai kepame jį), kepame kol suminkštėja, beriame pjaustytą Pekino kopūstą, pabarstome druska ir kepame, kol kopūstas suminkštės. Dedame daržoves į lęšius ir gerai išmaišome. Įdaras paruoštas.
Dabar gaminame tešlą: sumaišome aliejų, verdantį vandenį ir druską. Beriame miltus ir greitai išmaišome iš pradžių šaukšto pagalba, toliau jau su rankomis.
Iškočiojame plonai tešlą ir supjaustome maždaug 7×7 cm kvadraitais. Į kievieno kvadrato viduriuką dedame mūsų paruoštą įdarą.
Sujungiame priešingus kampus ir sulipdome, gaunasi trikampiai, trikampių kraštus sujungiame. Gaunasi tokios ausytės 🙂
Išdeliojame mūsų Kundiumus ant kepimo popieriumi išklotos skardos (maždaug 35×40 cm) Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaiteje 15-20 min.
Kol kepa mūsų Kundiumai, darome sultinį. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite.Supilame visus kitus produktus, skirtus sultiniui ir užverdame, paverdame apie 2 min ir išjungiame.
Iškeptus Kundiumus įdedame į maždaug 25×35 cm kepimo indą, įpilame sultinį. Uždengiame folija ir troškiname 15 min 200 laipsnių orkaitėje. Tiekti Kundiumus galima su sultiniu, apibarstant žalumynais ir įdėjus grietinės.
Skanaus!!!!
Recepto šaltinis