Lašiša su brokoliais


4 lašišos pjausniai (po 140 g.),
1 kg. brokolių,
svogūnas,
citrina,
1 šaukštas sviesto,
100 ml. tirpaus daržovių sultinio,
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
125 g. grietinės,
žiupsnelis cukraus,
druskos, pipirų,
muskatų.

Lašišą pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną supjaustyti plonais griežinėliais. Grietinę maišyti su garstyčiomis ir žiupsneliu cukraus.
Brokolius susmulkinti, užpilti verdančiu vandeniu ir po 2-3 min. nuvarvinti.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Paskui sudėti brokolius, supilti sultinį, pagardinti muskatais ir 3-4 min. patroškinti.
Atkirpti 50 cm plėvelės. Vieną galą už ir paskleisti brokolius. Ant jų išdėlioti citrinos griežinėlius ir žuvį, viską aptepti grietine, tada užrišti kitą pievelės galą.
Plėvelę keliose vietose pradurti, dėti šaltų grotelių ir 20 min. kepti iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.