Lašiša su paprikomis
6 porcijoms reikės:
750g lašišos filė,
2 šaukštų citrinų sulčių,
po 2 raudonąsias ir žaliąsias paprikas,
2 šaukštų aliejaus,
200ml baltojo vyno,
400g mažų pomidorų,
1 ryšelio krapų,
salotų lapų,
indelio grietinės,
2 šaukštų krienų,
druskos, pipirų.
Lašišos filė pabarstykite pipirais ir druska, pašlakstykite citrinų sultimis. Paprikas išvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Apkepinkite įkaitintame aliejuje apie 10 min. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Kepimo formą ištepkite aliejumi, sudėkite lašišos filė, paprikos ir pomidorus. Užpilkite padažu, pagamintu iš vyno, grietinės ir smulkia trintuve sutarkuotų krienų. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol padažas pagels. Prieš patiekdama papuoškite salotų lapais ir krapais. Patiekite su šviežia duona.