Paukštienos sultinys


750g vištienos arba 1kg vištos kaulų,
morka,salieras, petražolė(su lapais),
svogūnas, kiaušinio baltymas,
kalendros, druskos,
1-3 l vandens(vandens kiekis priklauso nuo pageidaujamos sultinio konsentracijos).

Supjaustyta mėsa ar smulkiai sukapoti kaulai užpilami šaltu vandeniu ir užvirinama. Nugraibstomos putos, pasūdoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mėsai sumikštėjus, sudedamos stambiai supjaustytos daržovės, perpjautas, sausai pakepintas svogūnas, suberiami kalendros grūdeliai ir verdama toliau. Išviręs sultinys iškošiamas ir paliekamas nusistoti. Kai nusistoja, nupilamas ir, jei dar esti neskaidrus, nuskaidrinamas kiaušinio baltymu. Skaidrinimui baltymas išplakamas ir sudedamas į sultinį. Maišant užvirinama ir perkošiama.