Lašiša su pikantišku padažu


2 morkos,
l vidutinio dydžio cukinija,
4 gabalėliai baltos duonos,
1/2 kg lašišos filė,
l nedidelė citrina (supjaustyti),
1,5 kubelio vištienos sultinio,
salotų ir krapų papuošti.

1. Supjaustykite morkas ir cukiniją plonomis juostelėmis. Nupjovusios duonos plutelę, apkepinkite riekeles ir kiekvieną perpjaukite skersai.
2. Išėmusios kaulus, žuvį supjaustykite į 4 dalis.
3. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, sudėkite citriną, sultinio kubelį. Virkite 5 min. Įdėjusios į puodą ir lašišą, sumažinkite ugnį, už denkite puodą ir troškinkite 8-10 min.
4. Puode ant stiprios ugnies užvirkite 1,5 stiklinės vandens ir 1/2 sultinio kubelio, sudėkite morkas, sumažinkite ugnį ir virkite 2 min. Subėrusios cukinijos juosteles uždenkite ir pavirkite dar 2 min., kol daržovės suminkštės.
5. Į pašildytas lėkštes sudėkite daržoves, ant jų – žuvį, viską užpilkite pikantišku padažu. Patiekalą papuoškite salotų lapais ir krapais. Šalia sudėkite ir keptos duonos riekeles.
Pikantiškas padažas: sumaišykite 3 šaukštus neriebaus majonezo, po l šaukštą žalių krapų, neriebaus pieno ir kaparių, 1,5 šaukštelio neaštrių garstyčių, 1/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės.