Lazanija su špinatais


6 porcijoms reikės:
750g bulvių,
2 stiklinių sultinio,
2 didelių morkų,
300g šaldytų špinatų,
2 svogūnų, 2 skiltelių česnako,
2 šaukštų sviesto,
3 šaukštų miltų,
stiklinė pieno, 2 šaukštų aliejaus,
150g tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos, pipirų,
muskato riešuto.

Bulves ir morkas nulupkite, nuplaukiteir supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves 5-6 min. virkite sultinyje. Į tą patį sultinį įdėkite morkas ir virkite 3-4 min. Nukoškite, sultinį pasilikite. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite špinatus ir keletą min. kepkite.
Miltus pakepinkite svieste, įpilkite pieno ir stiklinę sultinio. Visą laiką maišydama pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų. Įdėkite 2/3 sūrio, pagardinkite druska ir pipirais bei muskato riešutu. Formas dugną išklokite puse kiekio bulvių ir morkų, ant jų dėkite špinatus. Užpilkite pusę padažo. Ant viršaus dėkite likusias daržoves, užpilkite likusį padažą ir pabarstykite sūriu. Kepkite 30 min. 200 laipsnių orkaitėje.