Lydeka geltonąjame padaže
2kg lydeka, 25g sviesto,
vandens, druskos,
Padažiui: 125g sviesto,
3 šaukštai miltų,
3 kiaušinių tryniai,
citrinos, kaparių,
muskato riešuto,
žuvies sultinio.
Lydekos uodegą įkiškite gerklėn. Žuvį padėkite į greitpuodį ant grotelių. Įpilti pasūdyto vandens su sviestu ir sandariai uždaryti. Kai užvirs, troškinkite 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudėkite į pailgą pusdubenį ir, apipilkite padažu.
Padažiui: svieste apkepinkite miltus iki rusvumo. Įpylę žuvies sultinio, išspaudę citrinos sulčių, įdėkite muskato riešuto ir kaparius. Užvirinę sudėkite sviestą, supilkite išplaktus kiaušinių trynius. Padažas turi būti tirštokas.