Menkė su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais

Menkė su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Žinau, kad pomidorų sezonas jau kaip ir baigėsi, bet gal dar galima rasti šviežių lietuviškų… Šiaip ar taip labai norėjau išbandyti šį receptą. Nieko jame ypatingo nėra. Žuvis plius pomidorai. Tiesą pasakius, recepte net nėra druskos ar pipirų, nors aš įdėjau. Su ja ar be jos – vis tiek puikus lengvos vakarienės patiekalas, o dar ir spalvos tokios rudeniškos…

Pastabos:

  • Aš griežtai produktų nesvėriau, bet pateiksiu kiekius tokius, kokie yra rekomenduojami originaliame recepte. Šiaip ar taip čia ne pyragas, todėl, jei, tarkime, žuvies ar pomidorų turite mažiau ar daugiau, nieko tokio.

Privalumai: labai lengvas patiekalas, gana greitai paruošiamas.
Trūkumai: neradau.
Kam patiktų: natūralių skonių ieškotojams.
Įvertinimas: 10/10

Receptas:

  • 600 g menkių filė
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • šlakelio aliejaus
  • 400 g vyšninių pomidorų
  • 30 g sviesto
  • saujos petražolių
  • saujos krapų
  • 20 ml citrinos sulčių (aš išspaudžiau maždaug trečdalį citrinos)
  • 1 a.š. tarkuotos  citrinų žievelės
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Menkę nusausinkite ir sudėkite į kepimo indą, pagardinkite druska. Dėkite į iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 min. Tuo metu supjaustykite svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir česnaką.

Apkepkite, kol suminkštės. Ten pat dėkite per pusę perpjautus pomidoriukus. Įpilkite apie 150 ml vandens ir troškinkite, kol vanduo nugaruos. Tada nuimkite nuo kaitros, suberkite krapus, petražoles. Supilkite citrinos sultis, sudėkite citrinos žievelę, sviestą. Įdėkite druskos (jei reikia). Menkę ištraukite iš orkaites ir ant viršaus sudėkite pomidorų masę. Grąžinkite į orkaitę dar 15 min.

Patiekite su kuo tik norite.

Originalus receptas iš žurnalo “Verdu ir kepu” Nr. 11

Menkė su prieskoninėmis žolelėmis ir pomidorais