Vengriškos agurkų salotos

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Dabar, kai žiema savo baltumu kėsinasi užkariauti žemę, pagalvoji, kaip pasiilgai žalios spalvos. Taigi, gaivus ir žalias receptas. Nesudėtingas, bet tikrai gardus.
Jam pagaminti reikės:
- dviejų vidutinio dydžio agurkų
- šaukštelio druskos
- šaukštelio cukraus
- 50ml obuolių vyno acto
- 100ml vandens
- saldžiosios paprikos miltelių
- pipirų
- spaustos česnako skiltelės [originaliam recepte naudojami česnakų milteliai. Bet kadangi tokių neturėjau, teko kažkaip suktis..]
O procesas toks: agurką nulupam ir supjaustom plonom riekelėm. Tada dedam į lėkštę, užbarstom druska , dedam ant viršaus kitą lėkštę, ant jos – svorio. Tiek, kad būtų kokie 2kg. Ir viską paliekam 30-60min.
Praėjus laikui, pasidarom marinatą: sumaišom actą, vandenį, cukrų, česnaką. Nuo agurkų nupilam išsiskyrusį skystį, nusausinam juos ir, užpylę marinatu, paliekam keletai valandų. Na, o galiausiai vieną pusę agurkų pabarstom paprikos milteliais, kitą pusę – pipiriukais ir skanaujam. na, o man skaniausias variantas buvo agurkai ant juodos ruginės duonytės.
Skanaus! 😉