Mėsos kukuliukai
400 g mėsos faršo,
svogūnas,
kiaušinis,
valgomasis šaukštas druskos,
pusė arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų,
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų,
valgomasis šaukštas bulvinių miltų.
Padažui :
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų,
50 g grietinėlės,
karšto vandens.
Išplakti kiaušinį, sumaišyti su faršu, pasūdyti, suberti pipirus ir susmulkintą svogūną, abiejų rūšių miltus, gerai išminkyti.Suvolioti iš faršo 2.5-3 cm skersmens kukuliukus.Ištirpinti keptuvėje sviestą ir lengvai juos apkepinti, o paskui perkelti į platų puodą su verdančiu vandeniu ir baigti virti.Toje pat keptuvėje paruošti padažą : sumaišyti miltus, sviestą, įpilti ketvirtį ar pusę stiklinės karšto vandens ir, prieš pat padažui užverdant, grietinėlės.Gatavą padažą pasūdyti, įberti pipirų.Kukuliukus ir padažą tiekti skyrium.Į padažą galima įdėti petražolių, krapų, čiobrelių, „svogūnų miltelių”. Su kukuliais taip pat galima patiekti sviesto, grietinės, margarino.
Apskaičiuota 4 porcijoms.