Mielinis pyragas su silke


Tešlai:
500g miltų, 1 stiklinė pieno,
50g sviesto arba margarino,
30g mielių, 3-4 kiaušiniai.
Pabarstymui:
400g fermentinio sūrio.
Įdarui:
7 silkių filė,
30g sviesto arba margarino,
3 svogūnai, 100g ketčupo.

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Skardoje, pateptoje riebalais, iškepame pyrago pagrindą. Įdarui svogūnus supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu. Silkių filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į kepamus svogūnus. Užpilame kečupu ir gerai išmaišome. Jei įdaras per skystas, galime įdėti šaukštą miltų. Įdarą uždedame ant baigiančio kepti pyrago pagrindo ir apibarstome sutarkuotu fermentiniu sūriu. Pakepame dar 10min. Pyragą patiekiame supjaustytą.