Mėsos vyniotinis su šoninės juostelėmis
Recepto autorius: Jelenos maisto blogas
Vienas iš laimėtos knygos „Mėsos kepsniai iš orkaitės” receptų su mano pakeitimais.
Reikės:
- apie 1,2 kg mėsos (aš dariau iš karbonadinės (nes tik tokią tuo metu turėjau), bet buvo sausoka, tai siūlau imti riebesnę)
- garstyčių
- druskos
- šviež. maltų pipirų
- mėgstamų mėsos prieskonių
- plonų virtų šoninės juostelių
- marinuotų agurkų
- 2-3 svogūnų
Iš mėsos padarome „išklotinę”, iš abiejų pusių pabarstome druska, pipirais ir prieskoniais, ant vienos pusės tepame garstyčiomis.
Dedame šoninės juosteles, ant šoninės dedame plonom juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkus.
Ant agurkų dedame žiedais supjaustytus ir pakepintus svogūnus. Atsargiai viską susukame ir užtvirtiname krapštukais. Dedame į kepimo „rankovę” ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie val. , pradarome „rankovę ir dar kepame kol gražiai apskrus.
Skanaus!