Morkų pudingas


12 morkų
2-3 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
0,5 stiklinės manų kruopų
1 obuolys (Obuolys)
3 šaukštai sviesto
1 stiklinė grietinės
cinamono
citrinos žievelės
druskos
džiūvėsėlių

Į tarkuotas morkas sudėti tarkuotą obuolį, manų kruopas, su cukrumi ištrintus kiaušinių trynius, cinamoną, tarkuotą citrinos žievelę, pasūdyti.
Viską išmaišius, į masę sukrėsti plaktus kiaušinių baltymus.
Į pateptą sviestu ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą sudėti morkų masę, pašlakstyti tirpintu sviestu ir kepti orkaitėje.
Pudingą supjaustyti, sudėti į pašildytą pusdubenį, užpilti sviestu ir papuošti.
Atskirai duoti švelnų padažą (pieno, grietinės).