Ryžių sriuba


1,2kg vištienos,
0,5kg jautienos kaulų,
2 morkos, petražolė,
pusė saliero,
pusė stiklinės ryžių,
druskos, krapų,
kvapniųjų pipirų,
lauro lapelių,
2l vandens.

Iš paruoštos sukapotos vištienos, susmulkintų jautienos kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputis druskos. Baigiant virti sultiniui, įdedama pipirų,lauro lapelių ir pavirus 5-10 min.,mėsa išimama, sultinys iškošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai. Į lėkštes dedama plonais šiaudeliais supjaustytų virtų morkų. Prieš valgant sriuba pabarstoma susmulkintais krapais ir petražolėmis.