Mušti suktinukai (zrazai)
600 g jautienos nugarinės
druskos
pipirų
40 g riebalų
1 svogūnas
1 morka
Padažui:
1-2 šaukštai miltų
skysčio, kuriame buvo troškinama mėsa
100 g grietinės
Įdarui:
1) 100 g supjaustytų lašinukų arba rūkytos šoninės, griežinėliais supjaustyto pomidoro, supjaustyto svogūno.
2) 50 g strypeliais supjaustytų lašinukų, 5-6 kilkės, pakepinti svogūnai.
3) 1 šaukštas garstyčių, griežinėliais supjaustytas obuolys.
4) 50-60 g sūrio, 3-4 šaukštai supjaustytų porų.
5) 2 griežinėliais supjaustyti pomidorai, 5-6 šaukštai virtų arba svieste pakepintų grybų.
6) 60 g šiaudeliais supjaustyto kumpio, 3-4 šaukštai tarkuotų morkų, supjaustytų porų.
7) 4-5 šaukštai salotų.
Plonus 0,5 cm mėsos gabalėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais, ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę, galą prismeigti mediniu smeigtuku.
Suktinukus sudūrimu į apačią sudėti į įkaitintą keptuvę ir kepti iš visų pusių kol paraus.
Tada troškintuvėje sudėlioti viena eile, įpilti karšto vandens, kad apsemtų mažiau kaip iki pusės, ir uždengus troškinti ant silpnos ugnies. Jeigu bus per daug vandens, suktinukai virdami gali sutrūkti.
Kai suminkštės, juos išimti, į skystį supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus.
Virti 5 min., įdėti grietinės ir vėl sudėti suktinukus – tik be smeigtukų.
Troškinti dar 5-10 minučių.
Patiekti su padažu, bulvėmis, daržovėmis.