Želė tortas


Indelis grietinės
cukrus
2 kiaušinių baltymai
želatinos
mandarinų arba apelsinų

Papuošimui:
sausainių
kokoso drožlių
mandarinų arba apelsinų

Išplakame grietinę su cukrumi. Želatiną išbrinkiname ir ištirpdome. Kiaušinių baltymus išplakame iki purumo. Išplakus baltymus, grietinę ir želatiną sumaišome. Sudedame mandarinus arba susmulkintus apelsinus. Dar kartą sumaišome. Visą masę supilame į indą. Pastatome šaltai, kad sustingtų. Papuošiame smulkiai sutrintais sausainiais ir kokoso drožlėmis. Ant viršaus uždedame mandarinų puselių arba apelsinų.

Pastaba: produktų kiekis neribojamas, galima imti ir mažesnį kiekį ir didesnį. Tai priklauso nuo to, kokio dydžio darysite tortą.