Neapolietiška pica
2-3 porcijoms reikės
1 porcijos tešlos(tikra itališka pica)
200g pomidorų,
150g mocarelos,
3 ančiuvių filė gabaliukų,
2 skiltelių česnako ir 1/2 galvutės svogūno,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,druskos, pipirų.
2 šaukštuose įkaitinto aliejaus pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite prie svogūno ir česnako. Viską kepkite 5 min. Iš tešlos iškočiokite blyną ir išklokite juo skardą. Ant jo dėkite pomidorų masę, o ant jos – griežinėliais supjaustytą mocarelą ir ančiuvius. Viską pašlakstykite aliejumi . Pabarstykite druska ir pipirais.
Pica kepama trumpai aukštoje temperatūroje (250 laipsnių ne ilgiau kaip 15 min.). Į orkaitę picą reikia dėti ką tik paruoštą, kad daržovės neišleistų sulčių.