Omletas su grybais
4 kiaušiniai, 4 – 5 šaukštai (0,5 stiklinės) pieno, druskos, riebalų.
Įdarui: 400 g. šviežių arba 200 g. virtų grybų, 2 šaukštai sviesto, 1 poras, druskos, krapų ar petražolių lapelių, 1 – 2 šaukštai grietinės.
Kiaušinius išplakti, įpilti pieno ir sudėti prieskonius. Masę supilti į keptuvėje įkaitintus riebalus ir kepti ant mažos ugnies orkaitėje ar ant viryklės, kol omletas paraus.
Didelius grybus supjaustyti gabalėliais (mažų nepjaustyti), porą skridinėliais, ir troškinti svieste, įdėti grietinės ir prieskonių. Įdarą sudėti ant iškepto omleto, omleto kraštus užlenkti ir užkloti įdarą.
Patiekti su keptomis bulvėmis ir agurkų bei salotų lapelių salotomis.