Papilvės juostelės
Grilyje kepamos papilvės juostelės – tai sotus ir sknus patiekalas.
500-750 g kiaulės papilvės
aliejaus
druskos
mairūno (Kvapusis mairūnas)
šviežiai maltų pipirų
aštraus padažo
Papilvė supjaustoma nykščio storio juostelėmis, kurios sudedamos į įkaitintą grilį ir kepamos 3 minutes.
Likus kepti 1 min., mėsa aptepama aliejumi (tinka ir tirpintas sviestas), sumaišytu su žiupsneliu druskos ir mairūnu.
Lėkštėje mėsa apibarstoma maltais pipirais, užpilama aštriu padažu ir tiekiama su kepintomis bulvėmis ir pakepintais svogūnų žiedais. Tai sotus patiekalas.
Galima tiekti ir su obuoliais. Obuoliai nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir trumpai troškinami su druska ir pipirais lydytuose taukuose. Skiltelės neturi suirti. Kadangi papilvė ir taip yra riebi, aliejumi galima ir nebetepti.