Varškės sausainiai
Jums reikės:
2 vanilinių varškės sūrelių,
2 pakelių citrininės želės,
200 g džiovintų vaisių: riešutų,
razinų, cukrintų vaisių,
sviesto formai patepti.
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Citrinos želę ištipdykite karštame vandenyje ir palikite pastovėti, kad atvėstų ir pradėtų stingti. Į didelį indą sudėkite sūrelius, sumaišykite su supjaustytais vaisiais, sudėkite stingstančią želę ir vėl viską gerai sumaišykite. Formeles patepkite plonu sluoksniu sviesto ir pridėkite sūrelio masės, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą. Kai sūreliai visai sustings, išimkite juos. Galite pabarstyti cukrintais vaisiais arba riešutais.