Pica su dešra ir grybais


100g. „Panerio“ dešros
100 g. šampinjonų
1-2 galvutės svogūno
2 nedideli rauginti arba marinuoti agurkėliai
200 g. fermentinio sūrio (tiks „Rokiškio“ arba „Svalia“)
2 kietai virti kiaušiniai
3-4 šaukšt

Varškę išmaišome su visais nurodytais priedais. Išminkytą paplotėlį dedame į skardą ir kepame kol pakils ir truputį apkeps. Tuo tarpu su trupučiu aliejaus pakepiname supjaustytus svogūnus, įdedame dešrą supjaustytą kubeliais,dedame jau pavirtus (5-10 min) šampinjonus, visa tai kepinant pridedame prieskonių. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuojame burokine tarka, pridedame majonezo ir išmaišome. Išimame iš orkaitės iškepusį picos pagrindą, ant jo dedame: pakepintą dešrą, šampinjonus ir svogūnus, ant viršaus griežinėliais supjaustytus agurkėlius, o ant jų kiaušinio-sūrio masę (tai dėti patogiausia rankomis), viršų puošiame kečiupu (pagal skonį). Visa tai kepame orkaitėje kol išsileis sūris.