Grybų ir makaronų apkepas
200 g. makaronų, vandens, druskos, 400 g. sūdytų ar savo sultyse virtų grybų, 2 svogūnai, 60 – 80 g. rūkytos nugarinės, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštas tarkuoto sūrio, 1 šaukštas sviesto.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, nuvarvinti ir supjaustyti 2 – 3 cm ilgio gabalėliais. Rūkytą nugarinę supjaustyti kubeliais ir pakepinti su kaoptais grybais ir svogūnais. Paruoštus produktus sudėti sluoksniais į formą. Apatinį ir viršutinį sluoksnį dėti makaronų. Kaiušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir supilti ant produktų. Viršų patepti grietine, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti 180 – 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kol paviršius gražiai paraus ir apkepas iškeps.
Patiekti su troškintomis morkomis ir burokėlių arba pomidorų salotomis.