Pievagrybių ragu


8 porcijoms reikės :
900 g pievagrybių,
3 bulvių,
80 g pomidorų tyrės,
180 g svogūnų,
140 g morkų,
50 g petražolės šaknies,
160 g ropės,
200 g pomidorų,
20 g miltų,
80 g aliejaus,
petražolių,
krapų,
1 – 2 lauro lapelių,
druskos, juodųjų pipirų žirnelių.

Pievagrybius apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje.Nusunkite ir supjaustykite gana dideliais gabaliukais, o paskui trumpai apkepinkite aliejuje.Užpilkite karštu grybų nuoviru, sudėkite pomidorų tyrę, pipirų žirnelius, lauro lapelį, sumaišykite ir troškinkite 10 min.
Aliejuje apkepinkite nuluptas ir plonais griežinėliais supjaustytas bulves atskirai apkepinkite ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną, supjaustytas morkas, petražolės šaknį ir ropę.
Pakepinkite aliejuje miltus, praskiestus šaltu grybų sultiniu ir kartu su daržovėmis supilkite prie pievagrybių.Gerai sumaišykite ir palaikykite ant mažos ugnies dar 15 – 20 min.Baigiant troškintis sudėkite supjaustytus skiltelėmis pomidorus ir užvirkite.
Gatavą patiekalą sudėkite į gilų dubenėlį, pabarstykite susmulkintais krapais ir petražolėmis.
Pievagrybių ragu galima patiekti karštai vakarienei ir kaip antrą patiekalą.