Dvigubi šokoladiniai pyragaičiai
(6 porcijos)
Šokoladinis pyragaitis slepia savyje karamelės srautą.
0,75 puodelio sviesto
190 g pusiau saldaus šokolado gabaliukų
3 kiaušiniai
3 kiaušinių tryniai
0,3 puodelio cukraus
1,5 šaukštelio vanilės
0,3 puodelio miltų
3 šaukštai kakavos miltelių
0,3 puodelio pekano riešutų, pakepintų
Padažas:
0,5 puodelio cukraus
0,3 puodelio rudo cukraus
2 šaukštai medaus
0,5 puodelio grietinėlės
1. Įkaitinkite orkaitę iki 2000C temperatūros. Ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais šešis 1 arba 1,25 puodelių dydžio soufflé indelius arba šešis indelius kremui. Sudėkite paruoštus indus ant negilios kepimo skardos ir atidėkite ją. Nedideliame puode virš nedidelės ugnies pastoviai maišydami ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
2. Tuo tarpu paruoškite padažą, uždenkite ir laikykite šiltai iki jo prireiks.
3. Dideliame dubenyje plakite mikseriu kiaušinius, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilę apie 5 minutes arba kol sutirštės ir bus citrinos spalvos. Plakdami vidutiniu greičiu supilkite šokolado mišinį. Supilkite miltus ir kakavą; plakite mažu greičiu iki gerai išsimaišys. Padalinkite tešlą vienodomis dalimis į paruoštas formeles.
4. Kepkite 10 minučių. Išimkite pyragaičius iš orkaitės. Naudodami nedidelę mentelę ar virtuvinį peilį, pradurkite skylę kiekviename dalinai iškeptame pyragaityje ir švelniai padarykite dviejų litų monetos skylę viduje. Pamažu supilkite apie 1 šaukštą karamelės padažo į kiekvieno pyragaičio vidų. Grąžinkite pyragaičius į orkaitę. Kepkite dar 5 minutes, kol pyragaičio kraštai sukietės.
5. Padėkite pyragaičius atvėsti ant vielinio padėklo 5 minutėms. Naudodami mentelę ar peilį, atsargiai atskirkite pyragaičių kraštus nuo indelio ir išverskite kiekvieną pyragaitį į atskirą desertinę lėkštelę. Į likusį karamelės padažą sudėkite 1/3 puodelio pekano riešutų. Jei reikia, įpilkite 1-2 šaukštus karšto vandens į likusį padažą. Šaukštu supilkite karamelės padažą ant pyragaičių. Papuoškite riešutais ir saldinta plakta grietinėle.
Patiekite tučtuojau.
Karamelės padažas:
Vidutiniame inde sumaišykite 1/2 puodelio cukraus, 1/3 puodelio rudo cukraus ir 2 šaukštus medaus (skysto, ne susicukravusio). Supilkite 1/2 puodelio grietinėlės. Virkite virš vidutinės-didelės ugnies, kol užvirs, pastoviai maišydami, kad ištirptų cukrus. Sumažinkite ugnį. Virkite neuždengtą 10 minučių arba kol sutirtės, retkarčiais pamaišydami.
Išeiga: 1 puodelis padažo.