Pievagrybių (šampinjonų) šašlykėliai


( 2 porcijos)
Grilyje kepti pievagrybių su lašinukais šašlykai
200 g pievagrybių
100 g lašinių
2 šaukštai sviesto
druskos
aštrios paprikos
petražolės

Dideliems pievagrybiams nupjaunami kotai.
Švarios galvutės pakaitomis su mažais lašinių kubeliais suveriamos ant iešmo.
Pavilgomos ištirpintame svieste, kuris pagardinamas druska ir aštrios paprikos. Kepama grilyje kol grybai iškepa ir truputi paruduoja.
Kepimo laikas priklauso ir nuo kepurėlių dydžio.
Papuošiama petražolių šakutėmis.
Tiekiama prie keptos paukštienos arba tik su balta duona.

Arba: Didelės pievagrybių kepurėlės farširuojamos faršu pagardintu prieskoniais, dedamos į grilį ir kepamos. Tiekiama su bulvių piure.