Pikantiški kukuliai
4 porcijoms reikės:
600g įvairių rūšių mėsos faršo,
2 svogūnų,
1 kiaušinio,
šaukšto miltų,
3 skiltelių česnako,
druskos, pipirų,
aštrios paprikos,
2 šaukštų aliejaus,
500g nuluptų pomidorų,
šaukšto cukraus,
100ml raudonojo vyno,
bazilikų, vegetos.
Mėsą sumaišykite su 1 susmulkintu svogūnu, kiaušiniu ir miltais. Sudėkite sutrintą česnaką ir pabarstykite prieskoniais. Iš mėsos faršo suformuokite kukulius, pakepinkite juos šaukšte aliejaus, sudėkite į formą ir kepkite 8-10 min. 180 laipsnių orkaitėje. Kitą svogūną susmulkinkite ir apkepinkite likusiame aliejuje. Sudėkite supjaustytus pomidorus, cukrų, supilkite vyną, įberkite šiek tiek baziliko ir įpilkite 1-2 šaukštus vandens. Troškinkite 30-40 min. neuždengus. Kartkartėmis pamaišykite. Galiausiai pagal skonį pagardinkite šaukšteliu vegetos. Šį padažą pilkite ant kukulių. Galite patiekti su virtais ryžiais.