Rizotas su ryžiais
4 porcijoms reikės:
1 svogūno,
4 šaukštų aliejaus,
400g ryžių,
pusės stiklinės baltojo vyno,
1 litro sultinio,
200g pievagrybių,
150g kumpio,
2 šaukštų sviesto,
druskos, pipirų,
150g šaldytų žirnelių, ryšelio petražolių.
Svogūną supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite ryžius ir dar truputį pakepinkite. Supilkite vyną ir pusę sultinio, užvirkite. 20 min. uždengtą pakaitinkite ant mažos ugnies. Kas kurį laiką pilkite į ryžius po truputį likusio sultinio. Pievagrybius išvalykite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Pievagrybius apkepinkite svieste ir pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite kumpį. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėkite į ryžius pievagrybius, kumpį ir žirnelius. Gatavą rizotą sumaišykite su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.