Rūkytos menkės paštetas su agurkų salotomis


6 porcijoms reikės:
250g smulkiai supjaustytos rūkytos menkės filė,
4 svogūnų laiškų,
200g kremo pavidalo varškės,
1 citrinos žievelės ir sulčių,
2 šaukštelių krienų,
15g supjaustytų krapų(keletą šakelių palikite papuošimiui),
100g salotų lapelių,
pusės agurko, specialiu peiliu supjaustyto juostelėmis.
Padažui:
6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų baltojo vyno acto,
1 šaukštelio garstyčių,
2 cinamono lazdelių,
6 formelių, išklotų plėvele.

Dubenyje sumaišykite žuvį, svogūnus, varškę, citrinos žievelę ir sultis, krienus ir 2 šaukštus krapų. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Šaukštu sudėkite į paruoštas formeles, paspauskite ir palikite atšalti mažiausiai 30 min. Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus su 2 šaukštais krapų. Pagardinkite. Išimkite iš formelių paštetą ir nulupkite nuo jo plėvelę. Sumaišykite salotų lapus bei agurkus ir išdėliokite į lėkštes. Pašlakstykite salotas padažu, pabarstykite krapais.