Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Ryžių, baklažanų ir riešutų troškinys

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Namie vis gulėjo baklažanas, tai atėjo eilė kažką su juo pagaminti, tada  radau šį receptą, pagal kurį padariau troškinuką su mažais pakeitimais :)

Išeiga 3-4 porcijos

Jums reikės:

  • 200 g ilgagrūdžių „Basmati” ryžių;
  • 50 g juodųjų laukinių ryžių (aš dėjau raudonuosius)
  • 2 šaukštelių juodojo sezamo (galima keisti baltu);
  • šaukštelio kmyninio kumino;
  • 700 ml vandens;
  • 50 g anakardžių arba žemės riešutų;
  • augalinio aliejaus kepimui ir skrudinimui;
  • ½ žalios aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos;
  • 2,5 cm ilgio imbiero gumbo gabalėlio, nulupto ir smulkiai sutarkuoto;
  • 1 didelio baklažano (apie 550-580 g);
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • 2 šaukštų sojos padažo;
  • 2 šaukštelių druskos;
  • šaukšto rudojo cukraus;
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • pundelio petražolių arba krapų, nors pagal receptą turėjo būti kalendra.

Riešutus maišydami paskrudinkite sausoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, ataušinkite, sudėkite į maišelį ir stambiai sutrupinkite kočėlu arba mėsos plaktuko šonu. Į nedidelį ryžiams virti skirtą puodą suberkite abiejų rūšių ryžius, užpilkite vandeniu, pasūdykite nurodytu kiekiu druskos, uždenkite, sumažinkite ugnį ir virkite 8-10 minučių (ne iki galo).

Tuo metu supjaustykite baklažaną 2-2,5 cm dydžio kubeliais. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite tiek augalinio aliejaus, kad galėtumėte gruzdinti baklažanus. Aliejui įkaitus suberkite baklažanus ir gruzdinkite, kol gardžiai apskrus (jei gruzdinimui skirtas indas nedidelis, gruzdinkite baklažanus dalimis). Apskrudusius baklažanus išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į sietą, kad nuvarvėtų riebalų perteklius (arba sugerkite popierinėmis servetėlėmis).

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą augalinio aliejaus. Kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą, sezamą, sudėkite aitriąją papriką ir imbierą. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, sudėkite baklažanų kubelius. Supilkite ne iki galo išvirusius ryžius, sudėkite cukrų, maltus juoduosius pipirus, riešutus, supilkite citrinos sultis, sojos padažą. Viską atsargiai išmaišykite. Sumažinkite ugnį, keptuvę uždenkite ir troškinkite turinį 15 minučių, kol susigers drėgmė, o ryžiai suminkštės. Pabaigoje sudėkite šviežias petražoles arba kalendrą ir išmaišykite. Patiekite su  šviežiomis daržovėmis.